Bel voor een gratis en vrijblijvende intake
0320 21 53 31, wij zijn op maandag tot en met donderdag van 09:00 uur tot 11:00 uur telefonisch bereikbaar!
Volg ons ook op

Werknemers met financiële problemen: wat kunt u als werkgever doen? 

Een groot deel van de werkgevers heeft regelmatig te maken met personeel met financiële problemen.[1] Zorgen over deze financiële problemen en schulden kunnen leiden tot stress, ziekteverzuim en verminderde concentratie.  Daarnaast kunt u als werkgever te maken krijgen met loonbeslagen. Een werknemer met schulden kan een werkgever tot wel € 13.000,- per jaar kosten.  Hoe kan je dit voorkomen? En hoe kun je als werkgever een werknemer met schulden helpen?

Budgetcoach

Loonbeslag is vaak zeer problematisch voor een werknemer, maar ook voor u als werkgever kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Financiële problemen kunnen ertoe leiden dat werknemers zich vaker ziekmelden en dat er meer gesprekken moeten worden gevoerd met medewerkers.

Als een medewerker geldzorgen heeft dan is dat voor hem niet iets om trots op te zijn. Er is vaak sprake van schaamte tegenover onder andere collega’s en er wordt liever niet over gepraat. De drempel om hulp te vragen bij financiële problemen is veelal hoog. Een budgetcoach kan een werknemer ondersteunen en begeleiden bij de financiële problemen.

Een budgetcoach komt bij de werknemer thuis. De werknemer kan in zijn/haar vertrouwde, zonder risico dat collega’s ervan af weten, hun verhaal doen. Als een werknemer ermee akkoord is dan kan de werkgever worden ingelicht.

Wat doet een budgetcoach

Een budgetcoach helpt bij het in kaart brengen van de financiële situatie en het opstellen van een budgetplan/begroting. Hierdoor ontstaat er een overzichtelijk overzicht van inkomsten en uitgaven. De budgetcoach kijkt samen met de werknemer welke mogelijkheden er zijn om de uitgaven aan te passen wanneer het budget niet sluitend is. Als budgetcoach werken we toe naar een eindsituatie waarin de werknemer een helder zicht heeft op de financiële huishouding en daarmee op een zelfstandige en verantwoorde wijze mee om kan gaan.

Contact

Wilt u als werkgever uw werknemers helpen om hun financiële problemen op te lossen? Neem dan contact met ons op voor informatie en vrijblijvend advies.

NEEM CONTACT OP

 

[1] https://www.nibud.nl/beroepsmatig/personeel-schulden-2017/