Bel voor een gratis en vrijblijvende intake
0320 21 53 31, wij zijn op maandag tot en met donderdag van 09:00 uur tot 11:00 uur telefonisch bereikbaar!
Volg ons ook op

Budgetbeheer

Het kan gebeuren dat u zich in een situatie bevindt waarin u niet meer weer welke rekeningen u het beste als eerste kunt betalen. Of alle rekeningen die u ontvangt zijn niet meer goed overzien waardoor er schulden ontstaan terwijl dit juist voorkomen dient te worden. Dan kan budgetbeheer wellicht een oplossing zijn voor u.  Budgetbeheer brengt rust in uw financiële situatie.

Wie kan budgetbeheer aanvragen?

Budgetbeheer kan alleen door uzelf of met uw toestemming worden aangevraagd. Budgetbeheer is een vrijwillige vorm van hulpverlening, dat alleen op uw verzoek opgestart kan worden.

Hoe wordt budgetbeheer aangevraagd?

Bent u tot de conclusie gekomen dat budgetbeheer de juiste optie is? Dan kunt u zich bij ons aanmelden. Aanmelden is heel makkelijk, dit kan telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 11:00 uur, per e-mail of via deze link.

Wij plannen allereerst een intakegesprek in. Het intakegesprek kan bij u thuis gehouden worden, dan komen we gewoon bij u langs. Tijdens het intakegesprek geven wij uitleg over budgetbeheer en zal uw situatie besproken worden, immers is elke situatie anders en hoort daar een passende begeleiding bij. Daarnaast zullen wij u vertellen wat onze werkwijze is en wat er van ons verwacht mag worden. Bevalt ons verhaal en bent u van mening dat budgetbeheer de juiste oplossing is? Dan zullen wij de opstart van het budgetbeheer starten. Hiervoor moeten enkele formulieren ingevuld worden, zoals een intakeformulier. Het opstarten van budgetbeheer gebeurt zonder tussenkomst van de rechtbank.

Als budgetbeheerder openen wij voor u een rekening waarop wij uw inkomen zullen gaan beheren. Daarvan betalen wij uw vaste lasten zoals huur, verzekeringen, gas en de nutsvoorzieningen. Elke week of elke maand krijgt u leefgeld om uw boodschappen van te betalen. Dit wordt overgemaakt op uw eigen bankrekening.

Wat doet een budgetbeheerder voor mij?

Een budgetbeheerder heeft als taak om uw inkomen te beheren. Daarvoor voert uw budgetbeheerder de volgende werkzaamheden uit:

  • Het houden van een telefonisch spreekuur;
  • Het openen van een beheerrekening voor het budgetbeheer;
  • Het opstellen van een budgetplan aan de hand van de door u opgegeven inkomsten en uitgaven;
  • Het betalen van uw vaste lasten welke zijn opgenomen in uw budgetplan, indien uw inkomen en het saldo op de beheerrekening toereikend zijn;
  • Het betalen van uw leefgeld, indien uw inkomen en het saldo op de beheerrekening toereikend zijn;
  • Het reserveren van gelden voor onvoorziene uitgaven, indien uw inkomen en het saldo op de beheerrekening toereikend zijn.

Contact

Heeft u moeite om elke maand rond te komen of om uw rekeningen op tijd te betalen? Of u kent iemand die hierbij hulp zou kunnen gebruiken? Neem dan contact met ons op voor informatie en vrijblijvend advies. Voor het antwoord op de meest gestelde vragen kunt u terecht op onze F.A.Q. pagina. Voor de tarieven verwijs ik u graag naar deze pagina.

NEEM CONTACT OP