HomeBewindvoerder aanvragen

Hoe kan ik een bewindvoerder aanvragen?

Wilt u een bewindvoerder aanvragen? Wanneer het niet meer lukt om uw geldzaken goed te regelen, kunt u bewindvoering aanvragen. Een bewindvoerder zal dan uw financiën beheren. Het kan ook zijn dat u voor een familielid of partner een aanvraag voor bewindvoering wilt doen. Op deze pagina leest u hoe u een bewindvoerder kunt aanvragen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

CONTACT OPNEMEN GRATIS AANMELDEN

Bewind aanvragen met Mando Bewind

Onze professionele bewindvoerders helpen mensen door heel Nederland met hun geldzaken. We zijn lid van de Nederlandse Branchevereniging voor Bewindvoering en Inkomensbeheer (NBBI). Naast beschermingsbewind kunt u ook bij ons terecht voor budgetbeheer, schuldbeheer en hulp bij aanmelding voor schuldhulpverlening. Wat mag u van ons verwachten?

  • Gratis en vrijblijvend intakegesprek;
  • Intake bij u op locatie;
  • Meer dan 10 jaar ervaring.

Wanneer u ons inschakelt als uw professionele bewindvoerder, staan we u bij met de aanvraag. Meld u aan voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek, gewoon bij u thuis op de bank.

Contactgegevens

Postbus 2075
8203 AB Lelystad
Nederland
Tel: 0320-215331

Mail: info@mandobewind.nl

Wat houdt onder bewind staan in?

Heeft u moeite met het beheren van uw financiën? Of heeft een familielid hulp nodig bij het beheren van zijn of haar geldzaken? Als het antwoord ja is, dan is bewindvoering wellicht een goede oplossing voor u of uw dierbare.

Bij bewindvoering wordt een bewindvoerder aangesteld om te helpen met het beheer van de financiën van een persoon die daar zelf niet toe in staat is. Dit kan te wijten zijn aan lichamelijke of geestelijke beperkingen, of schulden. Een bewindvoerder staat garant voor het betalen van rekeningen, het beheren van bezittingen en het zorgen voor financiële stabiliteit. Het doel is om financiële rust en orde te brengen in iemands leven.

CONTACT OPNEMEN GRATIS AANMELDEN

Hoe kan ik een bewindvoerder aanvragen?
Aanvraag voor bewindvoering

Hoe gaat een aanvraag voor bewindvoering?

Wanneer u zich bij ons wilt aanmelden voor bewindvoering, mag u contact met ons opnemen. Dat kan telefonisch via 0320-215331 van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur. U kunt ook het aanmeldformulier invullen via onze website, of stuur ons een e-mail.

Nadat u zich heeft aangemeld, plannen we binnen een week het intakegesprek. Dit gesprek kan gewoon bij u thuis plaatsvinden. We geven uitleg over bewindvoering en bespreken uw situatie. Ook vertellen we wat onze werkwijze is en wat u van ons mag verwachten. Wilt u ons nog steeds inschakelen als uw professionele bewindvoerder, dan vervolgen we de aanvraag voor bewindvoering.

Het vervolg bij de kantonrechter

De eerste stap is het verzamelen van de benodigde documenten. Dit omvat identificatiebewijzen, medische verslagen, financiële overzichten en andere relevante informatie. Denk eraan, hoe meer informatie u verstrekt, hoe gemakkelijker het voor de rechter zal zijn om een weloverwogen beslissing te nemen. Vervolgens dienen we een verzoekschrift in bij de rechtbank. Dit is het officiële document waarin u vraagt om een bewindvoerder aan te stellen.

Zodra het verzoekschrift bij de rechtbank is ontvangen, wordt u opgeroepen voor een zitting met de kantonrechter. Tijdens deze zitting zal de kantonrechter nogmaals het beschermingsbewind uitleggen en enkele vragen stellen over uw situatie. Als u dat wenst, kunt u ook vragen stellen aan de kantonrechter. Na deze zitting zal de kantonrechter een besluit nemen over uw verzoek om onder bewind gesteld te worden en zal duidelijk worden vanaf welke datum het beschermingsbewind van kracht zal zijn. Vervolgens ontvangt u en de bewindvoerder een bevestiging van deze beslissing, bekend als de beschikking. Dit is het officiële document waarin staat dat u onder bewind bent gesteld.

Wanneer onze bewindvoerder de beschikking van de kantonrechter heeft ontvangen, worden er een beheerrekening en een leefgeldrekening voor u geopend. Hierna sturen we alle relevante instanties een brief waarin wordt vermeld dat u onder bewind bent gesteld. Voortaan zal uw inkomen op de geopende beheerrekening worden gestort. Vanuit deze rekening zullen wij uw leefgeld en vaste lasten betalen, op voorwaarde dat uw inkomen en saldo toereikend zijn. Uw leefgeld wordt gestort op uw leefgeldrekening, waarvoor u een pinpas en pincode ontvangt.

Curatele aanvraag

Een curatele aanvraag is een juridische procedure die wordt ingeleid om iemand onder curatele te stellen. Dit gebeurt wanneer een persoon niet in staat is om zowel persoonlijke als financiële beslissingen te nemen vanwege een geestelijke of lichamelijke beperking. Curatele is een maatregel die wordt genomen om de kwetsbare persoon te beschermen en ervoor te zorgen dat zijn of haar belangen adequaat worden behartigd.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u onze hulp inschakelen voor de aanvraag van bewindvoering voor uzelf of een familielid? Meld u dan gelijk aan, dan begeleiden we u door het gehele proces. Neem bij vragen of onduidelijkheden gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via 0320-215331.

CONTACT OPNEMEN GRATIS AANMELDEN

NEEM CONTACT MET ONS OP

  • Bij vragen en of opmerkingen kun je contact opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.
    Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.